LAURENS MAAKT METERS

LAURENS MAAKT

METERSPublicatie datum: 12 december 2018 06:00
Onze eerste stagiair mag zich nu consultant bij KWEEKERS noemen. Na een succesvolle stage en intern opleidingstraject maakt Laurens de Bruijn inmiddels flinke meters in de dagelijkse KWEEKERS-praktijk!
Hoe ben je met KWEEKERS in contact gekomen?

“Tijdens mijn studie bedrijfskunde ontmoette ik Robert - één van de oprichters – op een lokaal sporttoernooi. Hij vertelde vol enthousiasme over de start-up en dat triggerde mij direct. Op het moment dat ik een afstudeerstage zocht, besloot ik KWEEKERS te benaderen. In een transparant gesprek hebben we onderzocht wat we voor elkaar konden betekenen. Lang verhaal kort: ik werd de eerste officiële stagiair van KWEEKERS.”

Hoe zag jouw afstudeerstage eruit?

“Ik heb de Customer Journey voor KWEEKERS in kaart gebracht. Dus welke fases en stappen doorloopt de klant tijdens de samenwerking met KWEEKERS, en hoe kan KWEEKERS samen met zijn applicatiebeheerders en consultants daarin het verschil maken? Hoe kan KWEEKERS zich ook de komende jaren blijven onderscheiden en verbeteren? Onder andere over deze punten heb ik een advies uitgebracht. Het toffe aan mijn stageperiode vond ik dat ik onderdeel was van het team. Hoewel ik met een eigen, afgebakende opdracht bezig was, had ik veel contact met mijn collega’s. Ook was ik aanwezig bij alle KWEEKERS- & kennisdagen. Naast nuttig en leerzaam, ook goed voor het teamgevoel.”

Wat maakt KWEEKERS een toffe werkgever?

“De open cultuur, korte lijnen, het directe contact met elkaar en de klanten. De sfeer is gewoon heel goed. Daarom heb ik aan het einde van mijn stageopdracht de vraag gesteld wat de mogelijkheden zouden zijn om te blijven. Uiteindelijk heb ik dezelfde route doorlopen als iedere andere sollicitant en heb ik mezelf gepresenteerd om consultant te worden. Zo werd de dag na mijn laatste stagedag, direct mijn eerste werkdag bij KWEEKERS.”

In hoeverre matcht je nieuwe functie met je opleiding?

“Meer dan je misschien in eerste instantie zou denken. Je bent namelijk continu bezig met de diverse bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Die automatiseer en digitaliseer je niet alleen zoveel mogelijk, maar maak je ook efficiënter en werkbaarder. Je analyseert en kijkt waar winst te behalen valt. Als bedrijfskundige doe je niet anders. Wat dat betreft is er veel overlap. Ook in het interne opleidingstraject binnen KWEEKERS heb ik veel aan mijn HBO-studie gehad. Tegelijkertijd heb ik het softwarepakket van AFAS leren kennen. Tijdens een casus waarin een complete bedrijfsinrichting wordt nagebootst heb ik de mogelijkheden en grenzen van de software ontdekt. Zo ben ik klaargestoomd voor de praktijk.”

Hoe bevalt de praktijk?

“Heel goed. Nadat ik mijn casus succesvol had afgerond, ben ik in het diepe gesprongen. Ik zit om tafel met managers en directeuren van de bedrijven waarvoor we het applicatiebeheer en de optimalisatie van AFAS Profit uit handen nemen. Daar leer ik ontzettend veel van. Tegelijkertijd ontdek ik hoe bedrijfsprocessen bij uiteenlopende bedrijven in elkaar zitten en waarom bepaalde keuzes cruciaal zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering. In de korte tijd bij KWEEKERS heb ik gigantische stappen gezet in mijn eigen ontwikkeling.”

Waarom zouden andere studenten voor KWEEKERS moeten kiezen?

“KWEEKERS is een jong, vooruitstrevend bedrijf, waar je samen iets opbouwt. Dat is super interessant en leerzaam. Je brengt écht iets teweeg. Bovendien krijg je veel kansen om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door naast je werk een studie of cursussen te volgen. Bij KWEEKERS word je continu uitgedaagd. Mijn tip voor anderen: durf die uitdaging aan te gaan. Het is een investering in jezelf.”


Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

Ontwikkelt de toppers van de toekomst