NEN DIGITALISEERT

NEN DIGITALISEERT
MET EXPERTISE VAN KWEEKERSPublicatie datum: 17 mei 2019 00:00
De rol van de HR-afdeling is volop in beweging. Met de inzet van een EHRM-systeem digitaliseer je in één klap alle HR-processen. Bij NEN (Nederlands Normalisatie Netwerk) is deze stap het afgelopen jaar gezet met hulp van KWEEKERS. Het resultaat? Minder administratieve werkzaamheden en meer focus op de strategische HR-thema’s.

NEN ondersteunt in Nederland al meer dan honderd jaar het normalisatieproces en beheert ruim 34.000 normen. Zo’n 280 medewerkers begeleiden deze norm-ontwikkeltrajecten en de processen om tot gezamenlijke afspraken te komen binnen een sector. “We hebben een relatief kleine HR-afdeling”, verduidelijkt Bart Siemens, projectleider HR vernieuwing. “Dat maakt efficiënt werken extra belangrijk. Daarom hebben we het besluit genomen over te stappen naar het EHRM-systeem van AFAS. Zodat de collega’s van HR weer de dingen doen, die ertoe doen: leidinggevenden adviseren en ondersteunen.”

Kennis van eindeloze mogelijkheden

Vanwege het formaat van de IT-afdeling, heeft NEN – net zoals veel organisaties - de expertise voor de implementatie van de AFAS software niet zelf in huis. Reden om een projectteam samen te stellen met medewerkers van HR en IT, en KWEEKERS in te schakelen voor de inrichting van het pakket. Bart: “AFAS biedt een superpakket met talloze mogelijkheden. Om dat te overzien én te benutten was de kennis van KWEEKERS onmisbaar.”

In dit implementatietraject hebben Jorinde Marchal (Senior HRM Consultant) en Marit Amelsbeek (Junior HRM Consultant) de krachten gebundeld met Jaap Dujardin (Senior Payroll Consultant). NEN maakt met de keuze voor de EHRM-software van AFAS immers de transformatie van papieren naar digitale processen. “Die kun je natuurlijk één op één kopiëren, maar wat ons betreft was dit juist een goed moment om kritisch naar de workflows te kijken”, legt Bart uit. “Welke stappen kunnen eenvoudiger of helemaal achterwege gelaten worden? Daar heeft KWEEKERS proactief over meegedacht. Hun kennis van zowel HR als de EHRM-software maakt ze een waardevolle sparringpartner. Hiermee – en natuurlijk door onze wensen naar de juiste technische oplossing binnen AFAS te vertalen – hebben zij hun toegevoegde waarde absoluut laten zien.”

Minder administratie, meer gemak

“Het was een intensief traject, met een strakke planning”, vervolgt Bart. “Maar het resultaat mag er zijn. De rollen zijn beter benoemd, intern is duidelijker wie welke rol in het proces heeft. Er is vastgelegd dat de juiste persoon de juiste handeling kan doen. Dat resulteert in minder administratie voor de HR-afdeling. Bovendien hebben onze medewerkers en leidinggevenden meer inzicht in hun dossiers. Eenvoudige administratieve taken voeren zij voortaan zelf uit. Denk aan het wijzigen van functies, aanpassingen in salaris en roosters. Het startpunt hiervoor is altijd de medewerker of leidinggevende zelf, HR is nu een schakel in de workflow. Natuurlijk is het voor de gehele organisatie wennen, maar we zien dat het meer gemak én tijd oplevert voor de HR-medewerker.”


Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

Ontwikkelt de toppers van de toekomst